. Motor Club Hoeselt - Historiek

Motor Club HOESELT vzw

 

 

Historiek

 

De basis werd gelegd in 1978 door een vijftal stoere 50 cc rijders met name Wouters Ludo,Wouters Guy, Wouters Kamiel, Lenaerts Bècke en Souverijns Mark die nog steeds lid zijn van de club die eerst de naam M.C. Centrum droeg naar de naam van hun eerste lokaal. Later werd de club omgedoopt naar M.C.Hoeselt, een neutrale naam waar iedereen vrede kon mee nemen.

 Het Demervalleitreffen door ons ingericht sinds 1981 getuigt van constante progressie, het aantal deelnemers steeg van een 100-tal bij de start tot iets meer dan duizend in 1997. dit treffen gaat steeds door op het tweede weekend van juli en is met een vleugje chauvinisme een van de betere treffens. Later werd er ook nog een heus tweedaags mini festival aan toegevoegd "DemeRRock" genaamd. Op de vrijdag en zaterdag van dit weekend treden dan een tiental bands op die verschillende muziekgenres ten beste brengen gaande van Hardrock tot bleus enz.....

Als club zijn we ook niet bang van een beetje koude, daarvan getuige ons midwintertreffen beter gekend als het Hibernatreffen telkens de laatste zondag van februari. Meer clubgerichte activiteiten zijn een clubuitstap, een kampeerweekend, een club barbecue en de apotheose van elk seizoen is het clubfeest.

 Onze doelstelling van bij het begin was een vriendenclub zijn en het ook blijven en het motto luidde “niets moet maar bijna alles mag” en daarom vervoegde in 2000 de plaatselijke enduroclub “De Drekbèren” zich bij M.C.Hoeselt. Aanvankelijk waren zij met tien-tal personen, doch in 2002 zijn zij reeds uitgegroeid tot een groep van 36 personen die wekelijks een off-raod rit rijden. Een tiental jaren later is de groep endurorijders zodanig uitgedund dat er geen offroad activiteiten meer plaats vinden.Verder maken we er een erezaak van om onze treffens steeds beter uit te bouwen en te zorgen voor een perfecte organisatie zodat ook de vele buitenlanders het naar hun zin hebben wanneer ze naar Hoeselt afzakken. De club is zeker niet bang om een aantal kilometers te rijden, want het aantal gereden kilometers schommelt jaarlijks rond de 400.000 km, maar binnenlandse treffens staan toch steeds bovenaan de kalender. Ons ledenbestand schommelt reeds jaren rond de 130 personen.