. Motor Club Hoeselt - INTERNATIONALE TOERKALENDER

Motor Club HOESELT vzw

 

 

INTERNATIONALE TOERKALENDER

 Verslag van de FIM Mototour of Nations in Griekenland (bron BMB)

Het laatste FIM treffen van de klassieke touring kalender is een feit. Waar er voor het FIM-Motocamp,  het FIM-Meritum en de FIM-Rally dit jaar eerder een lage opkomst was, werd het maximaal aantal deelnemers voor de FIM-Mototour of Nations ruimschoots bereikt. Ongeveer 230 deelnemers  uit 17 verschillende landen (Zwitserland, Slovakije, Portugal, Ierland, België, Kroatië, Nederland, Tjechië, Monaco, Spanje, Frankrijk, Finland, Italië, England, Turkijë en Irak)  plus nog  een 30-tal Griekse medewerkers.

Vanuit het vijf sterren hotel ‘Lucy’ in Kavala hebben we in de mooie Griekse Oost-Macedonië en Trace regio drie dagen rondgereden ( +/- 600 km), inclusief een rondrit op het eiland Thassos waar we met meer dan 200 moto’s  op dezelfde boot de overtocht hebben gemaakt. Logistiek zat het goed.

Met 20 piloten en 4 passagiers was het Belgische team goed vertegenwoordigd en hebben we de 2de  plaats behaald in het klassement voor het meest aantal deelnemers. Kroatië was het best vertegenwoordigd met 18 piloten en 11 passagiers.

Aanwezig per club was KAMC Koersel met 9 piloten en 1 passagier, MC Butz Bikers 95 met 4 piloten en 3 passagiers, KAMC Herentals met 4 piloten, MTC 13 Leopoldsburg met 1 piloot, MC Hoeselt met 1 piloot en  MC L’Equipe met 1 piloot.

Volgend jaar zal de FIM Mototour of Nations Plaats vinden in Tunesië (Djerba).

Tekst en foto's: Gilbert Van Bael

Verslag van de 75ste FIM Rally in Duitsland

Met 547 inschrijvingen voor deze 75e editie van de FIM Rally in Ferropolis, Duitsland, was de opkomst erg matig. Ondanks dit lage aantal (minder dan 800 laat de annulering van het evenement toe), hebben de organisatoren beslist dit jaarlijkse wereldfestival van het recreatief motorrijden te laten doorgaan en dit op een zeer bijzondere locatie, in Ferropolis, een voormalige bruinkoolmijn die werd omgevormd tot toeristische trekpleister als gedenkteken ter ere van de duizenden arbeiders die decennialang voor de economische ontwikkeling van Duitsland hebben gewerkt. Sommige machines zijn bewaard gebleven en worden gebruikt voor diverse culturele en sportevenementen.

Na twee jaar geen FIM rally wegens Covid-19, namen 28 leden van de BMB, van 7 verschillende clubs, deel aan het evenement en beleefden een geweldige tijd samen onder de zon!

Natuurlijk, niet alles was perfect. Maar rekening houdend met de korte voorbereidingstijd na de terugtrekking in januari van de Poolse organisator, kunnen we bevestigen dat er alles werd aan gedaan om ons op een optimale manier te ontvangen, op een originele locatie.

Na de traditionele parade in Dessau op woensdag en de officiële verwelkoming van de verschillende landen, waren donderdag en vrijdag gewijd aan individuele bezoeken aan de steden Bitterfeld en Wittemberg, de laatste in architectonisch opzicht prachtig en uniek.

Wat de klassementen betreft, eindigde België op een zeer goede 7de plaats in de FIM Challenge (het belangrijkste klassement) en de club KAMC Koersel, met 9 ingeschreven rijders, won de prijs van eerste Belgische club.
Onze Italiaanse vrienden, met meer dan 150 deelnemers en hun indrukwekkende logistieke organisatie, werden voor de 27e keer (!) in 75 edities gekroond tot wereldkampioen toertochten per nationale ploeg. Een overwinning die met vreugde en goed humeur werd gevierd en gedeeld met de andere motorrijders.

Persoonlijk denk ik dat als alle Belgen, die door de vaste gasten van internationale treffens als de belangrikste internationale toerrijders worden beschouwd (dit werd trouwens ook door organisator tijdens de ontvangst zo aangekondigd), het echt zouden wensen, deze Trophy regelmatig naar België zou terugkeren.

Daarom doe ik nu al een oproep aan al onze piloten en passagiers voor de 76e editie van dit unieke en historische evenement, van 23 tot 25 juni 2023 in Zaragoza, Spanje. Wat de Italianen kunnen, kunnen wij ook!

De Belgische clubs die in Duitsland vertegenwoordigd waren: KAMC Koersel (9-0), KAMC Herentals (6-1), KVAMC Gijverinkhove (3-2) MC Butz Bikers 95 (2-1), Viroinval Motor Sport (1-1), KAMC Menen (1-0), MC Hoeselt (1-0)

Tekst: Didier Frérot, 1ste Vice-Voorzitter BMB, afgevaardigde CTL (FIM)
Foto's: Gilbert Van Bael, lid van de NCMVT (BMB) en CTL (FIM), nationaal afgevaardigde BMB